Tatuul cu nouă brâie

Cel mai des văzut tatu, această specie are 8-10 benzi osoase în jurul taliei, ceea ce îi dă o anumită flexibilitate. Armura osoasă şi pielea tare reprezintă o șesime din greutatea sa totală. Ca majoritatea tatuilor, sapă un sistem vast de vizuini.

Se hrănește cu majoritatea lucrurilor pe care le găsește, de la furnici şi păsări la fructe şi rădăcini, şi este solitar, cu toate acestea, poate împărți vizuina cu alți membri ai speciei. Puii sunt aproape mereu cvadrupleți de același sex.

Dasypus novemcinctus

Areal: S SUA, Mexic, Caraibe, America Centrală, America de Sud

Lungimea: 35 – 75 cm

Coada: 24 – 45 cm

Greutatea: 2,5 – 6,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *