Tarsierul vestic

Acest prosimian asiatic nocturn, cu coadă lungă, are corpul mic şi compact. Trăind mai ales în copaci, tarsierul vestic are degete subțiri, cele de la membrele posterioare cu pernițe şi gheare ascuțite, pentru prinderea de ramuri. Își poate roti capul pentru a privi înapoi şi a detecta cu ochii uriaşi şi urechile agere eventualii prădători sau eventuala pradă.

Hrana sa constă în principal din insecte. După ce își depistează victima, se târăște mai aproape de ea şi apoi sare asupra ei şi o prinde cu labele din faţă. Femela dă naștere unui singur pui după o gestație de aproximativ 180 de zile. La început, puiul este purtat de mamă, dar învață repede să se agațe de blana ei.

Tarsius bancanus

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 12 – 15 cm

Coada: 18 – 23 cm

Greutatea: 85 – 135 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *