Tapirul sud-american

Acest tapir cu blana zburlită are urechi cu vârfuri albe şi o coamă scurtă şi îngustă. Preferă habitatele de la marginea apelor, este un bun înotător şi se scufundă pentru a scăpa de prădători precum pumele şi jaguarii. Păscând în mod selectiv în timpul nopții, se hrănește cu o mare varietate de ierburi, trestii, fructe şi altă vegetație.

Areal: N şi C Americii de Sud

Lungimea: 1,7 – 2 m

Coada: 46 – 100 cm

Greutatea: 225 – 250 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *