Tapirul indian

Un desen izbitor, în două nuanțe, îl deosebește pe cel mai mare şi singurul tapir din Lumea Veche. Acesta este negru cu o „coamă“ albă pe spinare şi pe partea dorsală, ceea ce ajută la fragmentarea conturului corpului său în pădurile umbroase.

Se hrănește cu rămurelele moi şi frunzele tinere ale tufișurilor şi ale puieților, dar şi cu fructele căzute. Teritoriul mediu al masculului, de 13 km pătrați, acoperă teritoriile mai multor femele.

Tapirus indicus

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 1,8 – 2,5 m

Coada: 5 – 10 cm

Greutatea: 250 – 540 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *