Tapirul de munte

Cea mai îmblănită dintre cele 4 specii de tapir, tapirul de munte are o blană deasă maro-închis spre negru, care nu lasă să intre frigul habitatului său la mari altitudini. Buzele şi urechile sunt de obicei mărginite cu ciufuri.

Se hrănește cu o varietate de arbuști pitici şi tufe, în special în zori şi la apusul soarelui. Ca şi ceilalți tapiri, se ascunde în tufăriș în timpul zilei. Excrementele conțin multe semințe intacte, ajutând la răspândirea plantelor şi la regenerarea pădurilor. Sunt animale solitare, cu excepția mamelor cu puii.

Tapirus pinchaque

Areal: N-V Americii de Sud

Lungimea: 1,8 m

Coada: 50 cm

Greutatea: 150 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *