Tamarinul vătuit

Blana albă, lungă, curgătoare de pe creștet definește acest tamarin, care poate fi găsit într-un areal extrem de restrâns din Columbia.

Asemenea multor marmosete şi tamarini, această specie are o alimentație variată şi un sistem de întrajutorare pentru creșterea puilor, în care masculii şi frații mai mari poartă în spate puii cei mai mici. Cu toate acestea, în fiecare ceată de 10-12 membri, se reproduce numai o pereche mascul-femelă; în 4 din 5 nașteri rezultă gemeni.

Tamarinul vătuit a fost folosit în cercetări medicale, şi în prezent există mai multe asemenea maimuțe în captivitate decât în sălbăticie.

Saguinus oedipus

Areal: N-V Americii de Sud

Lungimea: 20 – 25 cm

Coada: 33 – 40 cm

Greutatea: 400 – 450 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *