Tamarinul imperial

Marmosetele şi tamarinii alcătuiesc o grupă separată formată din circa 35 de specii de primate americane. Sunt asemănătoare altor maimuțe din Lumea Nouă, dar diferă din punct de vedere al chimiei corpului, au gheare în loc de unghii şi nasc 2, în loc de un singur pui.

Identificată cu ajutorul mustății sale albe, grațioase, această specie se hrănește cu fructe în anotimpul umed, cu nectar de flori şi sevă de copac în anotimpul secetos şi cu insecte, în special greieri, tot timpul anului. Adesea alcătuiește o ceată mixtă cu specii înrudite, precum tamarinul cu șa. Fiecare specie reacționează la țipetele de alarmă ale celorlalte dacă este detectat un animal de pradă prin preajmă.

Tamarinii şi marmosetele au gestația relativ lungă pentru asemenea mamifere de talie mică, cea a tamarinului imperial fiind de 140-145 de zile. Aproape întotdeauna se nasc doi pui, pe care îi poartă în spinare tatăl, cu excepția momentelor în care sunt alăptați de mamă.

Saguinus imperator

Areal: V Americii de Sud

Lungimea: 23 – 26 cm

Coada: 39 – 42 cm

Greutatea: 450 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *