Tamandua

Numit și furnicarul mic, tamandua de sud are cap lung, îngust, şi coadă prehensilă, cu peri rari. Bun cățărător, se hrănește atât în coroana arborilor, cât şi la sol, spărgând cuiburile furnicilor, termitelor şi albinelor.

Este activ pe perioade de 8 ore, ziua sau noaptea. După o gestație de 4-5 luni este născut un singur pui, care este dus în spate de mamă.

Amenințat, tamandua se sprijină cu spatele de un trunchi sau de o piatră, se ridică pe labele dinapoi, se proptește în coadă și-si ține desfăcute membrele anterioare puternice. În această poziție își poate lovi atacatorul cu ghearele lungi, ascuțite de la membrele anterioare.

Tamandua este de un galben-deschis, cu o „vestă” neagră peste umeri, piept, flancuri şi regiunea lombară.

Tamandua tetradactyla

Areal: Din America Centrală până în N Americii de Sud

Lungimea: 53 – 88 cm

Coada: 40 cm

Greutatea: 3,5 – 8,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *