Tahru

Tahru cu picioare sigure are o coamă vizibilă, zburlită, pe gât şi pe umeri, care se întinde până în zona genunchilor; blana de pe față şi de pe cap este contrastant de scurtă. Coarnele, aplatizate dintr-o parte laterală într-alta, ating 40 cm la masculi – de două ori mai lungi decât la femele.

Ca numeroase mamifere de munte, tahru migrează sus în Himalaya în timpul primăverii, pentru a paște iarbă, frunze şi ramuri în păduri mixte la altitudini de 5 000 m. Se întoarce în pădurile temperate de până la 2 500 m toamna, când turmelor a câte 2-23 de femele li se alătură masculii în rut, care își încrucișează coarnele şi încearcă să se dezechilibreze. Puii se nasc în luna mai sau iunie.

Hemitragus jemlahicus

Areal: S Asiei

Lungimea: 0,9 – 1,4 m

Coada: 9 – 12 cm

Greutatea: 50 – 100 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *