Suricata

Active ziua şi sociabile, suricatele alcătuiesc colonii de până la 30 de membri, care extind foste rețele de vizuini ale popândăilor. Dimineața ies afară ca să stea în două labe şi să facă băi de soare, apoi caută prăzi mici.

Coloritul este maro-deschis pe părțile inferioare şi pe față, maro-argintiu pe părțile superioare, cu 8 benzi mai închise pe partea dinapoi a spatelui, inele întunecate în jurul ochilor şi vârful cozii subțiri închis la culoare. După o gestație de 11 săptămâni, fată 2-5 pui într-o încăpere căptușită cu iarbă.

În timp ce majoritatea membrilor cetei caută hrana, unii stau de pază ca niște santinele, în special după șoimi şi alți prădători aerieni. Santinelele stau în picioare în puncte mai înalte precum mușuroaiele şi tufișurile, şi emit semnale de avertizare ca niște piuituri şi cloncănitori. Lătraturile ascuțite sau mârâielile denotă amenințări imediate.

Ghearele lungi de la membrele anterioare ale suricatelor sunt folosite pentru a-şi săpa vizuina şi a găsi hrana, alcătuită in principal din insecte, păianjeni şi alte animale mici, precum şi din rădăcini şi bulbi.

Suricata suricatta

Areal: S Africii

Lungimea: 25 – 35 cm

Coada: 17 – 25 cm

Greutatea: 600 – 975 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *