Stârcul de noapte cu creștet negru

Spre deosebire de majoritatea celorlalți stârci, această mică pasăre se hrănește noaptea sau la apus, folosindu-și vederea excepțională pentru a-şi localiza cu precizie prada în lumina difuză răspunzând din când în când şi la sunete.

Apucă hrana cu ciocul în timp ce stă nemișcată sau merge încet prin apă. Se hrănește de obicei singură, dar trăiește şi se înmulțește în colonii. Bun cățărător, este adesea văzut căţărându-se pe rădăcini sau ramuri din apropierea marginii apei.

Nycticorax nycticorax

Areal: America de Nord, Centrală şi de Sud, Africa, Asia

Lungimea: 58 – 65 cm

Greutatea: 500 – 800 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *