Stârcul cenuşiu

Cel mai obișnuit şi mai răspândit stârc din Europa, această pasăre poate fi întâlnită în toate tipurile de habitate de apă dulce puțin adâncă de la albii cu stuf la lacuri.

Zboară bătând încet din aripile adânc arcuite. Stârcii cenușii se împerechează pe viață; masculul şi femela își construiesc cuibul împreună, adesea într-un copac înalt, dar uneori şi pe sol. Femela depune de obicei 3-5 ouă. Ca şi alți stârci, folosesc curtatul ritualic şi manifestări de apărare, precum întinderea în sus cu gâtul arcuit.

Stârcul cenușiu se bazează pe reacții furișe şi rapide pentru a-şi prinde prada. Atunci când pescuiește, stă aproape de marginea apei, monitorizând mișcarea oricărui pește din apropiere. Dacă un pește intră în raza sa de lovire, stârcul se înclină în față şi își întinde parțial gâtul, înainte de a lovi deodată cu ciocul. înghite peștii mici întregi, dar pe cei mai mari îi ia cu el pe uscat.

Ardea cinerea

Areal: Europa, Asia, Africa

Lungimea: 90 – 98 cm

Greutatea: 1 – 2 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *