Șobolanul uriaș malgaș

Cunoscut local sub numele de votsotsa, acest șobolan are urechi mari, ca de iepure, şi picioarele din spate mari. Cu un comportament ca de iepure, mai degrabă sare decât aleargă, şi trăiește într-un grup familial alcătuit din mascul, femelă şi puii din ultimii 2-3 ani.

Sapă un sistem de vizuini cu până la 6 intrări în solul nisipos al pădurilor de coastă. Se hrănește cu fructe, lăstari şi scoarță moale de copac, ţinându-le în labele dinainte. Este amenințat de pierderea habitatului şi de concurența șobolanilor negri.

Hypogeomys antimena

Areal: V Madagascarului

Lungimea: 30 – 35 cm

Coada: 21 – 25 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *