Șobolanul țepos de bumbac

Este una din cele 10 specii de șobolan de bumbac din cele două Americi. Unele sunt extrem de rare, altele sunt numeroase pe plan local, ajungând chiar la statutul de dăunători când mâncarea este abundentă. Șobolanul ţepos de bumbac se hrănește cu plante (uneori distrugând recolte precum cele de cartofi dulci şi trestie de zahăr), insecte şi larve.

Fiind un bun înotător, se hrănește de asemenea cu crabi de apă dulce, raci şi broaște, şi se cațără pe trestii pentru a mânca ouă şi pui de păsări. Este activ ziua şi noaptea, de obicei trăind singur într-un cuib din iarbă într-o adâncitură din pământ sau într-o vizuină adâncă până la 75 cm.

Sapă o vizuină puțin adâncă în timp ce se hrănește, şi își creează cărări bătătorite pe care merge după hrană. Blana sa țepoasă este maro până la cenușiu-maronie pe spate şi albă-cenușie pe părțile inferioare. Femela devine matură sexual la 6-8 săptămâni şi, după o gestație de 27 zile, fată până la 12 pui.

Sigmodon hispidus

Areal: Din SUA până în N Americii de Sud

Lungimea: 13 – 20 cm

Coada: 8 – 16,5 cm

Greutatea: 100 – 225 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *