Șobolanul lui Müller

Denumit şi șobolanul uriaș de Sunda, din cauza dimensiunilor sale şi a zonei geografice de origine, acest rozător mare, cu păr aspru, are părțile superioare negre-cafenii împestrițate cu cenușiu, şi părțile inferioare cenușii sau cafenii-deschis.

Are o față tipică de șobolan, urechi mici, labe aproape golașe şi coadă maro. Se hrănește cu plante şi animale mici precum melci, insecte şi șopârle. Este familiar în întreaga Asie de Sud-Est in diverse habitate, în principal în păduri tropicale, și frecventează de asemenea așezările umane.

Rattus muelleri

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 18,5 – 24 cm

Coada: 22 – 28 cm

Greutatea: 150 – 300 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *