Şobolanul fluierător al lui Brant

Cunoscută şi ca șobolan-cangur din cauza habitatului său arid, stâncos, această specie prudentă se hrănește lângă sistemul său amplu de vizuini săpat în pământul tare.

Fluieratul este de avertizare. Are blana pestriță, gălbuie cu negru-cafeniu, urechile galbene, părțile inferioare albe-cenușii şi nasul portocaliu-roșcat.

Parotomys brantsii

Areal: S Africii

Lungimea: 12,5 – 16,5 cm

Coada: 7,5 – 10,5 cm

Greutatea: 85 – 125 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *