Șobolanul de bambus

Acest şobolan mare, asemănător cu un castor, are blana deasă, cafenie-cenușie, botul turtit, corpul îndesat şi coada scurtă, rotunjită şi solzoasă.

Trăiește în pâlcurile de bambuși, săpând tuneluri şi încăperi de cuibărit între rădăcini. Bun cățărător, se hrănește cu rădăcini şi lăstari de bambus, precum şi cu diverse semințe şi fructe.

Rhizomys sinensis

Areal: E Asiei

Lungimea: 22 – 40 cm

Coada: 5 – 9,5 cm

Greutatea: 1 – 3 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *