Şobolanul cu buzunare

Se hrănește cu alimente umede sau cărnoase, de la termite până la avocado, alune şi porumb. În buzunarele uriașe din obraji transportă lucruri în vizuină, care are încăperi pentru hrană, odihnă, creșterea puilor și defecație.

Blana sa țepoasă este cafenie pe spate, deschizându-se până la alb pe gât şi pe părțile inferioare, cu un inel întunecat în jurul ochilor. Acest șobolan mare, docil, cu urechi mari, este crescut ca animal de companie şi pentru carne.

Cricetomys gambianus

Areal: V, C, E şi sudul Africii

Lungimea: 35 – 40 cm

Coada: 37 – 45 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *