Șobolanul-cangur al lui Merriam

Picioarele şi labele dinapoi relativ mari, pentru salturi ca de cangur, şi coada foarte lungă, subțire, cu ciucure, pentru echilibru îi permit șobolanului-cangur al lui Merriam să se deplaseze cu viteză peste solul nisipos din habitatul său deșertic.

Blana mătăsoasă este cenușie deasupra, albă pe părțile inferioare, cu dungi înguste cenuşii şi albe pe flancuri. Acest șobolan-cangur face regulat băi de praf energice, pentru a-şi menține blana şi pielea curate. Sapă vizuini sau caută hrană, în special semințe de neghină şi de scaieți de nisip, iarna, şi semințe de cactus, vara.

Dipodomys merriami

Areal: Din S-V SUA până în N Mexicului

Lungimea: 8 – 14 cm

Coada: 14 – 16 cm

Greutatea: 40 – 45 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *