Șoarecele ţopăitor de spinifex

Denumit şi dargawarra, acest șoarece mare şi-a primit numele după tufele de iarbă de deșert țepoasă, unde trăiește adesea. Obţine toată umezeala din frunze, semințe, boabe şi alte materii vegetale comestibile, nu are nevoie să bea, şi produce una dintre cele mai concentrate urine dintre toate rozătoarele.

Foarte sociabil, trăiește în grupuri mixte de până la 10 membri care împart cuiburile și se înmulțesc rapid după ploaie.

Notomys alexis

Areal: V şi C Australiei

Lungimea: 9 – 18 cm

Coada: 12,5 – 23 cm

Greutatea: 20 – 50 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *