Şoarecele ţepos

Perii aspri, zburliți de pe spate şi coadă îi dau acestui șoarece denumirea sa comună. Blana sa variază de la galben la roșcat, cenușiu sau maro deasupra, şi alb dedesubt. Se hrănește noaptea, cu orice lucru comestibil – în principal iarbă şi semințe – şi construiește doar un cuib rudimentar.

Specie gregară, gestația durează 5-6 săptămâni (mult pentru un șoarece). Alte femele curată şi asistă mama la naștere, când puii sunt deja bine dezvoltați, cu ochii deschiși.

Acomys minous

Areal: Europa (Creta)

Lungimea: 9 – 12 cm

Coada: 9 – 12 cm

Greutatea: 11 – 90 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *