Șoarecele săpător de vizuini

Acest șoarece mare iese rareori în spaţii deschise. Își caută hrana ziua, pe sub frunze, bușteni şi pietre, mâncând vietăți precum larve şi viermi, adulmecând cu botul său lung, flexibil, ca de chițcan, şi scormonind cu labele sale anterioare cu gheare mari.

Are spatele negru, cu nuanțe de roșu sau galben, şi este mai inclus la culoare la mijlocul corpului; flancurile sunt maro-gălbui; părțile inferioare sunt portocalii-gălbui cu cenușiu, iar coada scurtă, solzoasă, are peri rari. Își sapă rareori propriile tuneluri, folosindu-le pe ale altor rozătoare.

Oxymycterus nasutus

Areal: E Americii de Sud

Lungimea: 9,5 – 17 cm

Coada: 7 – 14,5 cm

Greutatea: 90 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *