Șoarecele de seară

Șoarecele de seară seamănă cu șoarecele de casă, nu numai la înfățișare, ci şi prin faptul că trăiește în apropierea așezărilor umane, şi prin creșterile demografice ocazionale, în timpul cărora poate deveni dăunător.

Este alb-cenușiu deasupra şi maro-deschis până la închis în părțile inferioare, cu o pată albă înapoia urechilor de dimensiuni medii, şi coadă lungă, cu peri rari. Construiește un cuib din iarbă în orice crăpătură, cum ar fi sub un buștean, sub o piatră, sub podele sau chiar – fiind un cățărător abil – la ramificația unei crengi. Hrana sa constă în principal din plante şi insecte precum gândăcei şi omizi.

Calomys laucha

Areal: C şi E Americii de Sud

Lungimea: 7 cm

Coada: 5,5 cm

Greutatea: 13 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *