Şoarecele de câmp

De dimensiuni medii, este unul din cele mai numeroase rozătoare din habitatele ierboase şi agricole. Are blana scurtă, maro-cenuşie sau nisipie pe spate, devenind cenuşie dedesubt, botul turtit, ochii şi urechile minuscule, corpul îndesai şi coada scurtă, îmblănită.

Sapă vizuini pentru a face camere de cuibărit şi depozite de hrană şi se hrănește în principal cu părțile verzi ale plantelor. Iarna se poate adăposti într-un hambar sau într-o șiră de fân și roade scoarță moale de copac.

Microtus arvalis

Areal: Din V Europei până în V şi C Asiei

Lungimea: 9 – 12 cm

Coada: 3 – 4,5 cm

Greutatea: 20 – 45 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *