Șoarecele-cangur întunecat

Șoarecele-cangur întunecat este denumit după picioarele sale dinapoi mari, cu blană închisă la culoare, pe care le folosește la țopăit și sărit peste dunele de nisip şi solul moale, uscat. Părțile superioare sunt maronii-cenușii, părțile inferioare, de un alb pur.

Ochii proeminenți, urechile mari, botul lung şi mustățile stufoase arată adaptarea sa la un mod de trai nocturn. Asemenea multor rozătoare mici de deșert, această specie este oportunistă în funcție de anotimp. Vara, consumă în principal insecte; iarna, trece la provizii de semințe în adăpostul său, transportând mâncarea în buzunarele externe din fălci.

De asemenea, depozitează hrană sub formă de grăsime corporală, în coada îndesată. Fiecare mascul apără cu agresivitate un teritoriu de până la 6 600 m pătrați împotriva altor membri ai propriei specii. Teritoriile femelelor tind să fie mult mai mici, numai de circa 400 m2. Fiecare femelă fată 2-7 pui odată.

Microdipodops megacephalus

Areal: Din C şi E Africii până în S Africii

Lungimea: 6,5 – 7,5 cm

Coada: 6,5 – 10,5 cm

Greutatea: 10 – 17 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *