Skua cu coadă lungă

Acest lup de mare negru şi cenuşiu se diferenţiază de alţi lupi de mare prin penele centrale din coadă foarte lungi, care sunt clar vizibile în timpul zborului. Aceste pene pot fi lungi cât jumătate din corpul păsării. Lupul de mare cu coada lungă parcurge cea mai lungă distanţă dintre toate păsările migratoare – din Arctica până în oceanele sudice. Pe uscat se hrăneşte cu lemingi, iar pe mare cu peşte şi cu ce fură de la alte păsări.

Stercorarius longicaudus

Areal: În jurul Cercului Polar Arctic şi Antarctic

Lungimea: 48 – 53 cm

Greutatea: 225 – 350 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *