Sitatunga

Se întâlnește în mlaștinile, bălțile permanente şi în habitatele de apă asemănătoare. Copitele larg depărtate lungi şi ascuțite şi articulațiile picioarelor foarte vizibile sunt specializate pentru terenul moale şi noroios. Când se află in pericol reprezentat de un animal terestru, această antilopă se retrage în apă şi se poate scufunda lăsându-și numai ochii şi nasul afară.

Noaptea, masculii latră avertismente sau semnale de evitare către alți masculi; dacă se întâlnesc, iau o anumita poziție şi scurmă pământul cu copita. Sitatunga se hrănește cu numeroase specii de plante acvatice şi terestre, între care trestii, iarbă şi frunzișul arbuștilor. În timp ce se hrănește, poate sta în apa până la umeri. Doar masculul are coarne spiralate şi zimțuite.

De asemenea, are o nuanță cenușie pe blană, în timp ce femela are blana maro castanie; ambele sexe au alb în jurul ochilor, pe fălci şi pe corp. Masculii sunt solitari, însă femelele sunt mai sociabile şi pot trăi în grupuri de până la trei. Unicul pui (rareori doi) apare după o gestație de 247 de zile. Nu există un sezon de reproducere specific.

Tragelaphus spekei

Areal: V şi C Africii

Lungimea: 1,2 – 1 ,7 m

Coada: 20 – 26 cm

Greutatea: 50 – 125 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *