Servalul

Asemănător unui ghepard mai mic, cu corpul său zvelt şi membrele lungi, servalul are o blană gălbuie cu pete închise. Preferă să trăiască printre trestiile şi stuful din ținuturile mlăștinoase. Aici vânează șobolani şi pradă asemănătoare, ajutând la combaterea rozătoarelor şi fiindu-le de folos fermierilor (servalii atacă rareori vitele). Numărul mediu de pui este 2, iar gestația e de 73 de zile.

După ce îşi localizează prada, de obicei în amurg şi mai ales cu ajutorul auzului, servalul excelează la saltul de felină. Sare până la 4 m în lungime şi peste 1 m în înălțime, pentru a-şi lovi victima cu labele anterioare. Această felină se hrănește cu șobolani şi rozătoare de talie asemănătoare, păsări, pești şi insecte mari, precum lăcustele. Broaștele sunt favoritele servalilor care trăiesc în mlaștini.

Felis serval

Areal: Africa

Lungimea: 60 – 100 cm

Coada: 24 – 45 cm

Greutatea: 9 – 18 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *