Sconcsul dungat

La fel ca alți sconcși, sconcsul dungat are un colorit de avertisment alb-negru. Dieta sa include insecte, mamifere mici, păsări şi ouăle lor, pești, moluște, fructe, semințe şi resturi de mâncare de la oameni. Este solitar, dar se pot strânge iarna în vizuini comune printre stânci, în vizuini vechi sau sub acareturi. Cei 5-6 pui pot rămâne cu mama lor mai mult de un an.

Dacă este amenințat, sconcsul dungat își zbârlește blana, îşi arcuiește spatele şi-şi ridică coada. În cazul în care agresorul nu se îndepărtează, se ridică pe picioarele anterioare, cu picioarele din spate în aer, şi-şi răsucește corpul. Apoi împroașcă cu un lichid urât mirositor pe deasupra capului său până la 3 m distanță, din două canale ca niște duze care ies din anus.

Mephitis mephitis

Areal: Din C Canadei până în N Mexicului

Lungimea: 55 – 75 cm

Coada: 17,5 – 25 cm

Greutatea: 2,5 – 6,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *