Sambarul

Este maro-închis cu nuanțe ruginii pe bărbie, partea interioară a picioarelor şi partea inferioară a cozii (cu vârf negru). Coarnele cu trei vârfuri ale masculului cresc până la 1,2 m lungime. Ambele sexe au o coamă pe gât din blană mai groasă, mai proeminentă la masculii în rut. Solitari, cu excepția femelei şi a puiului său, şi eventual a unui căprior de un an, acești cerbi nocturni se hrănesc cu plante.

Cervus unicolor

Areal: S şi S-E Asiei

Lungimea: 2 – 2,5 m

Coada: 15 – 20 cm

Greutatea: 230 – 350 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *