Şacalul cu spatele negru

Arealul acestui șacal se întinde de la suburbiile orașelor până în deserturile din sudul Africii. Coloritul predominant este ruginiu până la maro-roșcat, cu o șa neagră distinctivă pe umeri şi pe spate, şi cu coadă neagră, stufoasă.

Femela şi masculul alcătuiesc o pereche pe viață şi vânează împreună ca omnivore adaptabile. Prada include animale domestice precum oi şi viței. Obiceiurile lor de reproducere seamănă cu cele ale altor șacali.

Canis mesomelas

Areal: E şi S Africii

Lungimea: 45 – 90 cm

Coada: 26 – 40 cm

Greutatea: 6 – 12 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *