Şacalul cu dungi laterale

Observat uneori furişându-se noaptea aproape de centrele oralelor, șacalul cu dungi laterale este întâlnit, de asemenea, în câmpiile ierboase, la liziera pădurilor, şi pe terenurile agricole mixte. Mai omnivor decât alți șacali, se hrănește cu rozătoare, păsări, ouă, șopârle, insecte şi nevertebrate, gunoaie, leșuri şi materii vegetale, precum fructe şi bace.

Grupul social de bază este o pereche femelă-mascul împreună cu puii lor, care pot fi până la 6 (in medie 5), Puii se nasc după o gestație de 57-70 de zile, într-o vizuină adăpostită, precum o veche termitieră sau o vizuină de porc-furnicar. Înțărcați la 10 săptămâni, devin independenți cam la 8 luni.

Canis adustus

Areal: C, E ş S Africii

Lungimea: 65 – 81 cm

Coada: 30 – 41 cm

Greutatea: 6,5 – 14 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *