Şacalul auriu

Acești șacali omnivori, oportuniști trăiesc în perechi reproducătoare, dar în zonele cu hrană din abundență, precum gropile de gunoi din apropierea așezărilor umane, formează haite de până la 20 de membri. Perioada de gestație este de 60-63 de zile. În medie sunt născuți 5-6 pui o dată (variind între 1 şi 9), care sunt îngrijiți într-o vizuină la adăpost.

Blana este predominant galbenă-deschis, aurie sau maro-deschis, mai cenușie pe spate şi roșcată pe abdomen. Puii de șacal auriu trec de la lapte la hrană solidă cam după 8-10 săptămâni. La această vârstă sunt prea mici ca să vâneze, astfel încât părinții, frații mai mari şi alți adulți mai tineri regurgitează mese pentru ei la întoarcerea dintr-o expediție încununată cu succes.

Canis aureus

Areal: S-E Europei, N şi E Africii, V şi S-E Asiei

Lungimea: 60 – 110 cm

Coada: 20 – 30 cm

Greutatea: 7 – 15 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *