Rinocerul indian

Ca şi alte specii de rinoceri, rinocerul indian este în general solitar, cu excepția asocierilor temporare dintre masculi şi femele, atunci când se împerechează, şi dintre o mamă cu puiul său. Atât masculul, cât şi femela au un singur corn, de până la 60 cm lungime.

Masculii au incisivi mai mari, ascuțiți, ca niște colți, pentru a se lupta cu rivalii în perioada de reproducere. Altfel, tolerează de obicei intrușii pe domeniile lor, care variază intre 2 şi 8 km pătrați, în funcție de calitatea habitatului. Perioada de gestație este de 16 luni, iar puiul poate rămâne până când se naște următorul, lucru care se poate întâmpla după 3 ani.

În ciuda programelor de protecție şi a unei regenerări încurajatoare a numărului lor, populațiile rămase de rinoceri indieni sunt risipite şi fragmentate şi oarecum în pericol. Aceste animale sunt, de asemenea, supuse încă braconajului pentru coarnele lor şi alte părți ale corpului.

Pielea rinocerului indian are pliuri adânci, o înfățișare de platoșă accentuată de tuberculi (umflături), în special pe părțile laterale şi în partea posterioară, care seamănă cu niște nituri. Pielea rozalie dintre pliuri este predispusă la paraziți, care sunt eliminați de egrete şi ciugulitori de vite, ce servesc şi ca santinele.

Rhinoceros unicornis

Areal: S Asiei (valea Brahmaputra)

Lungimea: Până la 3,8 m

Coada: 70 – 80 cm

Greutatea: Până la 2,2 tone

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *