Rinocerul de Sumatra

Solitar şi secretos, acesta este cel mai mic şi mai păros rinocer. Se odihnește în noroi în timpul zilei, iar noaptea roade ramuri, frunze şi fructe, doborând, de asemenea, puieți pentru mlădițele fragede.

Habitatul său aflat la mare altitudine, odată relativ sigur, este acum pierdut în favoarea exploatărilor forestiere; braconierii de coarne reprezintă şi ei o amenințare importantă (cornul frontal poate ajunge la 40 cm). Un singur pui apare după o gestație de 7-8 luni şi rămâne cu mama sa timp de 18 luni, până când aceasta fată din nou.

Rinocerul de Sumatra, ca toţi rinocerii, hipopotamii şi alte mamifere asemănătoare cu păr puțin, se bălăcește în noroi, care se usucă pe piele. Acesta este răcoritor şi îi protejează zonele delicate de la suprafață împotriva muștelor şi altor insecte cu ac.

Dicerorhinus sumatrensis

Areal: S şi S-E Asiei

Lungimea: 2,5 – 3,2 m

Coada: Neînregistrată

Greutatea: Sub 800 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *