Renul

Numit şi caribu în America de Nord, renul are coarne lungi, cu o ramură în frunte distinctivă ca o lopată pe o parte. Paște iarbă, rogoz şi plante medicinale vara, şi mușchi, licheni şi ciuperci în timpul iernii îndelungate. Un singur pui este fătat în lunile mai-iunie după o gestație de 210-240 de zile.

Unii reni străbat 15-65 km zilnic în cadrul aceleiași regiuni; alții migrează pe distante de până la 1 200 km de două ori pe an. La unele populații, femelele şi puii merg în locurile de reproducere primăvara, masculii alăturându-li-se mai târziu.

Rangifer tarandus

Areal: N Americii de Nord, Groenlanda, N Europei, până în E Asiei

Lungimea: 1,2 – 2,2 m

Coada: 10 – 25 cm

Greutatea: 120 – 300 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *