Ratonul mâncător de crabi

Denumit şi mapache sau osito lavador, acest raton are blana scurtă, aspră. Noaptea caută pe marginea torentelor, mlaștinilor, lacurilor şi mării, pipăind cu labele sale sensibile, cu degete agile, după pești, crabi, insecte acvatice, viermi şi alte prăzi mici.

Femela dă naștere la 2-4 (maximum 6) pui după o perioadă de gestație de 60-73 de zile, într-o vizuină înăuntrul unui copac găunos, căptușită cu frunze uscate şi iarbă. Masculul nu ia parte la îngrijirea puilor, care devin independenți la vârsta de 8 luni.

Procyon cancrivorus

Areal: Din America Centrală până în S Americii de Sud

Lungimea: 45 – 90 cm

Coada: 20 – 56 cm

Greutatea: 2 – 12 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *