Raţa mică

Cea mai mică rață care se bălăcește din America de Nord şi Europa, rața mică se înmulțește în tundră, prerie, pădure şi margini de pădure şi în cursuri de apă relativ mici. Ciocul său mic o ajută să se hrănească cu semințe mici de plante acvatice; moluștele, crustaceele şi insectele formează şi ele dieta raței mici.

Masculul are un penaj strălucitor în timpul perioadei de reproducere şi scoate un sunet ca de greier care este un fluierat pe două note, în timp ce femelele produc măcăituri ascuțite. Ambele sexe au un petic verde pe aripi numit „speculum”.

Anas crecca

Areal: America de Nord, Europa (inclusiv Islanda), Asia, din N în C Africii

Lungimea: 34 – 38 cm

Greutatea: 350 g

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *