Raţa mare

Raţa mare este larg răspândită în emisfera nordică, succesul datorându-se flexibilității sale extraordinare – se poate adapta la aproape toate tipurile de habitate acvatice pentru reproducere, chiar şi în mediile urbane, şi este capabilă să se hrănească în mai multe feluri. Masculul are un măcănit jos şi un fluierat ascuțit, în timp ce femela este mai zgomotoasă şi are numeroase măcănituri de chemare distinctive.

Masculul în perioada de reproducere are un cap verde cu un cerc alb în jurul gâtului, un piept arămiu, părți laterale cenușii, partea dorsală neagră şi coada albă cu pene centrale răsucite. Ciocul este galben.

Raţele mari se hrănesc adesea răsturnându-se pentru a ajunge la plantele şi nevertebratele din apă. De asemenea, se hrănesc bălăcindu-se, păscând sau, rareori, scufundându-se în apa puțin adâncă. Uneori, este o imagine obișnuită în câmpurile de cereale.

Anas platyrhynchos

Areal: America de Nord, S Groenlandei, Europa, Asia

Lungimea: 50 – 65 cm

Greutatea: 1 – 1,5 kg

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *