Raţa fluierătoare cu pene

Ca toate cele 8 specii de rațe fluierătoare, această specie are picioare lungi şi labe mari şi palmate, cu un model ca o rețea pe gleznă şi călcâi, o caracteristică mai reprezentativă pentru o gâscă decât pentru o rață.

Rața fluierătoare cu pene mai are şi alte trăsături de comportament asemănătoare gâștelor: se hrănește mai ales pe uscat, smulgând şi retezând iarba. Se spune că rămâne monogamă întreaga viață Masculul îngrijește, de asemenea, puii.

Dendrocygna eytoni

Areal: N şi S Australiei

Lungimea: 40 – 60 cm

Greutatea: 0,5 – 1,5 kg

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *