Raţa de torent

Această rață andină cu corpul extrem de hidrodinamic nu părăsește niciodată cursurile de apă iuți de munte, un habitat pe care puține alte rațe sunt capabile să-l exploateze datorită iuțelii curenților – raţa albastră neozeelandeză este corespondentul său ecologic cel mai apropiat. Se scufundă şi înoată contra curentului, rămânând foarte aproape de fund, cercetând pe sub stânci şi printre pietre după larve şi pupe. Femelele sunt arămii, iar masculii, alb cu negru.

Merganetta armata

Areal: V Americii de Sud

Lungimea: 43 – 46 cm

Greutatea: 450 g

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *