Raţa albastră

Unică în rândul păsărilor de apă pentru penajul său albastru-ardezie, această rață este extrem de bine adaptată la viața în cursurile de apă rapide, reci şi limpezi, unde puține alte păsări pot supraviețui.

Principala sa hrană o constituie larvele de insecte – tricoptere, muște efemere, muște de piatră şi musculițe – pe care le culege când se scufundă. Se hrănește bălăcindu-se la suprafața apei, răsturnându-se şi căutând printre pietrele şi bolovanii din albii, unde își folosește ciocul pentru a răzui algele umede de pe pietre.

Hymenolaimus malacorhynchos

Areal: Noua Zeelandă

Lungimea: 53 cm

Greutatea: 775 – 900 g

Penajul: La fel la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *