Râsul roşu

Numită şi bobcat, această felină de talie medie are coada sa scurtă ca un smoc şi marginea feței ca un guler. În principal roșiatic la culoare, are întotdeauna unele pete, mai proeminente peste tot sau doar pe partea inferioară.

Vânează iepuri de vizuină răsăriteni în sudul habitatului său şi iepuri americani mai în nord, dar se poate hrăni şi cu rozătoare, cerbi şi stârvuri. Habitatul său variază de la deșert la ținuturi păduroase mixte şi păduri de conifere.

Felis rufus

Areal: S Canadei, SUA, Mexic

Lungimea: 65 – 110 cm

Coada: 11 – 19 cm

Greutatea: 4 – 15,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *