Râsul iberic

Extrem de rar, grav limitat ca răspândire şi pe deplin protejat de lege, râsul iberic are aproximativ jumătate din mărimea speciei eurasiatice. În prezent, limitat în principal la ținuturile mlăștinoase şi montane izolate, folosește desișurile ca adăpost şi zonele deschise care îi pun la dispoziție principala hrană, iepurii de vizuină, alături de pui de cerb, rațe şi altă pradă în timpul iernii.

Felis pardina

Areal: S-V Europei

Lungimea: 85 – 110 cm

Coada: 13 cm

Greutatea: 10 – 13 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *