Rândunica de mare Sooty

Această pasăre larg răspândită este albă pe părţile inferioare şi aproape complet neagră-maronie pe cele superioare. Trăind în oceanul deschis, este deseori văzută în stoluri mari la sute de kilometri în larg. Spre deosebire de rudele sale, nu plonjează pentru prinderea prăzii. In schimb, zboară la suprafaţa apei, înhăţând peştii şi alte animale mici aproape de suprafaţă, udându-se foarte rar. Rândunicile de mare Sooty îşi fac cuiburile pe insule îndepărtate de la tropice, adeseori în colonii enorme şi gălăgioase.

Sterna fuscata

Areal: În mările tropicale din întreaga lume

Lungimea: 35 – 45 cm

Greutatea: 150 – 250 g

Penajul:  Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *