Ptilocercus lowii

Ușor de recunoscut după coada sa golașă aproape în întregime, cu peri albi, stufoși la vârf, ca o pană de scris de modă veche, această specie este maro-cenușie deasupra şi galbenă-cenușie în partea inferioară.

Se cațără cu agilitate cu membrele puternice cu gheare ascuțite, folosindu-și coada pentru echilibru, şi coboară rareori pe pământ. Își face cuiburi simple în copaci scorburoși sau pe ramuri şi trăiește în perechi sau în grupuri mici. Dieta variată include viermi, insecte, șoareci, păsări mici, șopârle şi fructe.

Ptilocercus lowii

Areal: S-E Asiei

Lungimea: 10 – 14 cm

Coada: 13 – 19 cm

Greutatea: 25 – 60 g

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *