Prundăruşul gulerat

Trăsăturile distinctive ale acestei păsări compacte sunt gulerul alb şi benzile negre de pe cap şi piept. Se reproduce într-o mare varietate de habitate, dar iarna o găsim mai mult pe coastele nisipoase şi terenurile umede din interiorul uscatului.

Se hrănește cu o varietate de nevertebrate, vânându-le noaptea, mai ales când este lună plină. Puii sunt îngrijiți atât de mascul cât şi de femelă, care, în caz de pericol, joacă un frapant rol de „aripă frântă“ pentru a îndepărta prădătorii de cuib.

Charadrius hiaticula

Areal: N Americii de Nord, Groenlanda, Europa, Asia, Africa, Madagascar

Lungimea: 18 – 20 cm

Greutatea: 50 – 70 g

Penajul: Similar la ambele sexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *