Prundărusul american auriu

Această pasăre de mărime medie are o caracteristică în ce privește migrația: zboară spre nord peste uscat, iar spre sud în principal peste mare. Călătorește pe distanțe foarte lungi, iernând pe mlaștinile de coastă şi în interiorul pampasului sud-american, reproducându-se în zonele mai uscate ale tundrei arctice.

Deși iarna penajul său este maro-pestriț, pasărea are un penaj foarte frumos în perioada împerecherii – spate pestriț negru-auriu, fața neagră, mărginită cu alb deasupra ochilor şi pe marginile gâtului.

Pluvialis dominica

Areal: N Americii de Nord, S Americii de Sud

Lungimea: 24 – 28 cm

Greutatea: 125 – 200 g

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *