Poto

Un cățărător prudent, nocturn, poto are încheieturile membrelor foarte mobile şi se întinde în orice unghi pentru a acoperi distanța dintre crengi. Blana sa poate fi cenușie, maro sau roșcată, ochii şi urechile sunt mici, iar hrana sa constă în principal din fructe, sevă, clei de arbore şi animale mici.

Un poto poate rămâne imobil ore întregi pentru a trece neobservat. Dacă este atacat, își bagă capul în piept şi își bate dușmanul cu „scutul” din piele cornoasă de pe oasele spinoase din partea superioară a spatelui. Perioada de gestație este de aproximativ 200 de zile, iar durata de viață potențială este de peste 25 de ani.

Perodicticus potto

Areal: V şi C Africii

Lungimea: 30 – 40 cm

Coada: 3,5 – 15 cm

Greutatea: 0,85 – 1,5 kg

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *