Potârnichea

Potârnichea este o pasăre care trăiește în apropierea terenurilor cultivate, hrănindu-se şi făcându-și cuibul prin culturi şi pășuni. Are capul maro-roșcat, pieptul cenușiu, iar masculul are pe abdomen un semn specific, în formă de potcoavă, de culoare maronie.

Iarna se adună în stoluri de 15-20 de păsări, dar spre sfârșitul iernii acestea se destramă, pe măsură ce masculii devin tot mai agresivi, chiar luptându-se între ei. Deși la început au loc dese schimburi de parteneri, ulterior se formează perechi stabile, de regulă masculi şi femele din stoluri diferite.

Perdix perdix

Areal: Europa, V şi C Asiei

Lungimea: 31 cm

Greutatea: 300 – 450 g

Penajul: Diferit în funcție de sex

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *